Fresh Entri Must Read

31 Jan 2014

Tutorial Ringankan Blog Dengan CSS

Izzah Norlizah| 3:15 pm| 5Comments|
Hai Readers...Salam Jumaat semua.
Hari ne nak kongsi dengan korang tutorial ringankan blog dengan CSS.
Aku pun baru dengar tutorial ne dan telah mencubanya.
Alhamdulillah...memang terbukti berkesan dan blog pun ringan.
Kalau korang buka blog aku,tunggu lama x???
Kalau cepat,maknanya blog aku ne senang loadingnya...
Berkat ikut tutorial ne la...
Sebagai bukti keberkesanannya,kat bawah ne berat blog aku
sebelum mencuba tutorial ini...
9.05 saat diambil untuk korang membuka keseluruhan blog aku.
Di bawah ne gambar selepas aku menggunakan tutorial ringankan blog dengan CSS..
Lihat perbandingan sebelum dan selepas menggunakannya...



7.49 saat...Wow...ketara sangat perbezaannya kan???
Memang best tutorial ne...Tak sia2 cuba dan selamat.
Tak menjejaskan widget dan code2 penting dalam template kita
asalkan ikut tutorial nya dengan betul dan tepat...
Sebelum korang cuba,kena timbang berat blog la...
Bukan berat badan kita ja nak ditimbang,blog pun sama...

Kalau korang berminat dan bersungguh nak mencuba juga macam aku,
tanpa ragu2 dan tanpa berlengah jom ikut tutorial adik Nurrul ...
Memang best semua tutorial dan freebiesnya...
Aku menghias blog aku ne pun 90% ikut tutorialnya...
Memang awesome dan amazing kan???
Ingin mencuba tutorial ringankan blog dengan CSS???
Terus terbang dan mendarat dengan selamatnya di sini...
Selamat mencuba!!!!!!!!!!

5 comments:

Norhasniza Khalid said...

ok mama masuk ni, ringan... :)

cik kiera said...

Wahh, bagus2 ... memang sudahh ringan dari sebelumnya... =D

Abak Lorong Cinta said...

Wah.. blog Akak mmg ringan..hehe.. In Shaa Allah..nice kak!!

Cik Puan said...

sudah ringan tambah ringan...kalau blog cik ne berat betul..mau cuba lah tuto ne..

Anizz Annisa said...

nk try la.. best la.. thanx info nie.. blog anizz pon dh berat dh..huhu.. ^_^