Fresh Entri Must Read

24 Jan 2014

Tutorial Link Rainbow (Warna-warni)

Izzah Norlizah| 12:57 am| 5Comments|
(Hiasan cuma)

Tak tahu nak post apa so nak kongsi tutorial la...
Of course la tutorial cantikkan blog...
Bagi yang da tahu dan da cuba tuto ne,tahniah untuk anda... :)
Bagi yang baru tahu dan nak cuba meh sini...
Datang dekat2 dan perati betul2 camna cara buat
Tutorial Link Rainbow...

Senang ja tak payah nak edit2 code bagai...
Just tambah gadget je...
Kita suka simple2 ne...Tak banyak kerja dan masa.
Nak bagi faham dan contoh,korang halakan cursor
(Halakan je,jangan click) kat tajuk2 entri aku kat sidebar 2.
Lawa tak???Berminat ikut cara kat bawah ne...


1. Dashboard>Layout>Add a gadget>Html/Javascript
2. Copy code kat bawah ne...

<script src='http://sites.google.com/site/darmasites/my-forms/rainbow.js'/>
3. Paste kan kat Html/Javascript tadi dan save...
Siap...Senang je kan???Sekarang bolehla halakan cursor
kat mana2 link dalam blog korang,,,
Colourful getu kan like rainbow???^__^ 

5 comments:

cik kiera said...

Cantik link tu berwarna-warni. Thanks for tuto :D

Cik Puan said...

wahhhh...ada peningkatan..buat tutorial lagi..cik pernah letak link rainbow ne dulu..tu masa blog cik kaler purple..skrg sudah buang ...hihihihi

Hafiza AizZawa said...

senang je kalau dah ader codingnye... thx..

unsecretostory said...

Nice tutorial. Dah cuba jugak :D