Fresh Entri Must Read

14 Feb 2014

Jutaan Terima Kasih Kepada

Izzah Norlizah| 1:53 pm| 15Comments|

Salam Jumaat semua...Semoga kita sihat walafiat hendaknya
di bawah lembahyung rahmat Allah...Al-Hamdulillah,
kita masih diberi peluang untuk menghirup udara segar
di muka bumi ini pada hari ini...

Entri ini ditaip dengan kadar yang segeraaa...
Nak mengejar masa. Petang ne nak pergi bandar Tawau.
Begitu pantas masa berlalu budak2 U akan kembali kepada
kehidupan mereka sebagai pelajar,macam 2 jugalah adik aku
yang tak lama lagi akan memulakan semester dua di UMS,Kota Kinabalu.
Lepas ne mesti jarang da blogwalking,mengomen dan membaca entri2 korang.
Rindulah dengan semua 2 nanti...Tapi apa boleh buattt...
Taik kambing bulattt...(^__^)


Entri ni ditulis untuk menghargai top pengomen Izzah Punya Story.
Siapa 2???Jika korang tengok kat widget Cute Commentator aku 2,
korang tahulah siapa yang aku maksudkan.Mungkin korang
yang membaca entri ini adalah seorang daripada nama2 di atas...(^__^)

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 3)

Izzah Norlizah| 11:23 am| 6Comments|


Salam Melancong!

Setiap kali sally pergi bercuti...blog sally akan adakan GA yang bertujuan untuk memberi cenderahati kepada rakan-rakan blogger...Apa salahnya berkongsi kegembiraan dan kenangan kan..? Untuk percutian kali ni...Sally nak buat GA yang ketiga...sebab tak mampu nak beli souvenirs untuk semua orang ...hihihi...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/02/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html


Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, dan Like Fanpage Sally
  2. Buat satu entry bertajuk Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 3).
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML, dalam entry, jawab satu soalan yg senang, "Kemana Sally nak pergi kali ni?" dan Publish.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen
GiveAway berlangsung selama 2 hari bermula 14/2/2014 sehingga 15/2/2014.

5 orang blogger yang bertuah akan menerima souvenirs (undian melalui random.org)

Melancong ke Sarawak :)

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

12 Feb 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com

Izzah Norlizah| 3:03 pm| 20Comments|



Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 12 Februari 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

Wordless Wednesday #4

Izzah Norlizah| 2:26 pm| 5Comments|


Nauzubillahminzalik...
Moga kita terhindar daripada
sikap sering menghina sesama manusia...


Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

9 Feb 2014

5 Tips Ringankan Blog

Izzah Norlizah| 5:04 pm| 17Comments|

Salam berhujung minggu semua...
Apa aktiviti korang di hujung minggu ne???
Walau apa pun aktiviti yang korang lakukan,
buatlah perancangan dengan sebaik mungkin
dan isi dengan perkara2 yang mendatangkan manfaat kepada diri.

Hari ini aku ingin kongsikan 5 Tips Meringankan Blog.
Setiap blogger pastinya inginkan blog menjadi ringan
untuk memudahkan pengunjung,pembaca dan siapa2 saja
yang bertandang dalam blog kita.Ada banyak cara sebenarnya
untuk membuatkan blog kita menjadi ringan...


Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...