Fresh Entri Must Read

7 Feb 2014

Lirik Lagu Encik Mimpi Number One For Me-Malay Version With Rap

Izzah Norlizah| 10:57 pm| 10Comments|

Terlebih dahulu aku ucapkan salam Jumaat semua.
Hari ne 7 Februari 2014 merupakan harijadi bapa aku
yang ke-49 tahun tapi da sambut hari 2 sama2 dengan
harijadi mak aku...Aku bukan nak bercoleteh
pasal harijadi bapa aku ne tapi nak kongsi pasal

Kredit: Sini
Lagu Number One for me versi penyanyi asalnya
yang artis kegemaran ku jua,Maher Zain mesti 
korang pernah dengar kan???Tak heran kalau lagu 2 korang list kan
sebagai favaourite song sebab memang best.
Lagu ne ditujukan khas buat semua kaum Hawa yang da bergelar ibu.

Tapi lirik lagu yang aku kongsi ne dinyanyikan oleh Encik Mimpi.
Kelainan lagu versi Melayu ne ada tambahan rap.
Bagi aku memang terbaeeekkklah...Tak bosan dengar.
Kalau dihayati liriknya dalam2 boleh membuatkan kita mengalirkan airmata
Kalau korang nak dengar boleh dengar di Youtube sini...
Aku tak tahu kenapa aku tak boleh play...
Jommm kita sesama layanzzz...

Ku terkenang waktu dulu sungguh nakal diriku
mungkin pernah sakiti mu kini ku ada untukmu
Untuk setiap tangisanmu...Setiap kata bohong ku
Akan ku balas jasa mu dan semua pengorbanan mu

(*) Oh...Jika ku mampu ku undur kembali waktu
Akan ku padamkan silap ku padamu wahai ibu...
Kini ku t'lah dewasa baru ku fahami
Kan ku ukirkan senyuman di wajahmu
Kini ku t'lah dewasa masih belum terlambat
Kan ku ukir kan senyuman di wajah mu...

(PART RAP)
Dulu waktu kecil aku susah ikut cakap
bila kau cakap satu aku pun balas seribu
Kadang2 aku fikir tak perlu hidup tanpa mu
aku sudah besar ku jaga diri sendiri
Bila tak bertemu kau membebel sana sini
Asyik depan PC tahan telinga dimarahi
Suruh pergi kedai jawab uncle daging tak lari
Suruh kemas bilik lari tingkap tinggi2
Ku sedar semua yang kau buat dan  jua ku sangka
Bukan niat memaki cuma hanya untuk kebaikan
kau mahu aku berjaya dan jadi seorang insan
bila besar nanti mahukan hidup kebahagiaan

Ampunkan salah ku pernah terkasar bahasa ku
Ampunkan salah ku selalu melawan cakap mu
dan selalu dalam solat ku tak pernah lupa sebut nama mu
Ya Allah... Lindungilah ibu ku selalu

Ulang chorus...(*)
Siapa mahu menggantikan mu mengasihi ku seluruh jiwa mu
Oh..maafkan jika ku tak mahu menjadi apa yang kau mahu
Namun akan ku cuba yang terbaik
Sesungguhnya...ku menyayangi dirimu...

Ulang chorus...(*)
Kamulah yang pertama bagi ku...(3x)
oh kamu  pertama bagi ku
Kamulah yang pertama bagi ku..(3x)
oh yang pertama bagi ku..

Lirik lagu ne buat sendiri so kalau anda rasa ada yang salah
tolong bagitahu ya...Nanti nak betulkan apa yang patut...(^__^)

10 comments:

Abak Lorong Cinta said...

Alhamdulillah..selamat hari lahir untuk ayah Akak..moga pnjang umur dan mrah rzeki..yeeaaahh!!! number One!!

Izzah Norlizah said...

@Abak Lorong Cinta

Aamiin...tq Abak ats doanya utk bapa akk...Yap,n0 1 :)

Anizz Annisa said...

suke lagu nie..heheh.. lepas nie nk nyanyi version malay pulak la..lalalalalaaa :)

Cik Puan said...

mang best lagu2 encik mimpi ne kan kak izzah...cik pon suka..

ayut said...

Pnuh misteri tau encik mimpi ni..slmt lagu sedap..hihi

cik lisa said...

encik mimpi pujaan hatiku, hehe suke dia, even tak dapat tengok full pun muke dia, memang manis jeeee, hihih

Invisible Me said...

tak pernah dengar lagi :)

Hafiza AizZawa said...

lagu nie mmg best..

Hafiz Qayyum Ahmad said...

Tq bagi idea untuk lirik lagu.. Nak buat video untuk befday mama... Hehe