Fresh Entri Must Read

28 Jan 2014

Giveaway World Hijab Day by Cahaya Kekuatanku

Izzah Norlizah| 7:03 am| 10Comments|
Klik Banner di atas

Oleh kerana puan punya segmen da susah-payah invite aku join
giveaway yang dia anjurkan sampai aku tahu kewujudan 
segmen seumpama ini so nak beri sokongan padu
dengan mnyertai segmen tersebut.Adat bergiveaway,kena follow
semua sponsor yang baik hati dan pemurah kerana menyediakan hadiah
untuk para pemenang yang akan diumumkan selepas tamatnya segmen ne.
Da follow blog,like dan add dalam facebook serta follow
dalam Twitter penganjur dan para sponsor...

Giveaway ne diadakan bertujuan menyokong usaha Nazma Khan
yang mendapat inspirasi mengajak seluruh wanita dunia 
untuk mengenakan hijab meskipun cuma untuk satu hari
supaya semua orang boleh menikmati keselesaan dan ketenangan 
dalam berhijab atau bertudung.Sekarang pendapat aku
berkenaan kepentingan berhijab kepada wanita...


Berhijab WAJIB kepada wanita yang beragama Islam di seluruh dunia
tapi tidak menjadi kesalahan andainya wanita bukan Islam mahu berhijab.
Dengan berhijab,kita dapat menjaga maruah diri serta keluarga.
Wanita yang berhijab dapat menutup sebarang cacat celanya 
khususnya di bahagian rambut serta dapat melindungi rambut
 daripada sinaran matahari yang berbahaya yang boleh menyebabkan rambut 
menjadi rosak.Wanita yang berhijab lebih manis dan sopan dipandang,dihormati
masyarakat dan terhindar daripada sebarang masalah gangguan seksual.
 Wanita berhijab khususnya wanita Islam dapat menutup aurat
seperti yang diperintahkan oleh Allah yang diwajibkan kepada wanita Islam.
Berhijablah atau bertudunglah walaupun terpaksa kerana hidayah
bukan ditunggu datangnya tapi berusaha mencarinya.Dari keterpaksaan
InsyaAllah lama2 akan menjadi perkara biasa dan tidak selesa andainya
tidak berhijab dan niatkan hanya kerana Allah...Kasihanilah bapa
dan adik-beradik lelaki kita yang terpaksa menanggung dosa kita
andainya menampakkan rambut...Jangan bila diri sudah menghadap
Allah(meninggal dunia) baru menutup aurat dengan sempurna...

Hadiah Yang Dimahukan...
  • Tudung bawal x2 ole Syaz
  • Keychain nama bantal 3x oleh Athirah
  • Topup 

10 comments:

farah deena said...

salam, gud luck dear :)

syazrah tarmin said...

gud luck akak.. hihihi

Miss Fairytale said...

Assalamualaikum :) Saya dari segmen yang sama ;0
http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html
Salam ukhwah darl. :D

Abak Lorong Cinta said...

Wah..!!! gud luck kak.. chayoik3

Nurina Izzati said...

Terima kasih kerana menyokong. Semoga berjaya. ^^

Cik Puan said...

semoga berjaya kak izzah..
in shaa Allah..cik pun dalam memperbaiki hijab cik..masih banyak lagi yang mahu di perbaiki..

miya amira said...

singgah dr segmen yang sama...

http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

Siara Elina said...

jarang jumpa segmen macam nie kan =) btw gudluck tau ! =) in shaa Allah.

Akeyla Azmi said...

Goodnight hehheehhe xD
Qila blogwalking jap before tidur ni hiks.

Betul :D Qila setuju sangat sangat.
Support giveaway hijab day ni hiks. <3

Blog qila hehe