Fresh Entri Must Read

22 Oct 2012

Renungan Bersama

Izzah Norlizah| 11:19 pm| 12Comments|
Tadi godek2 facebook dan terjumpa kata2 nasihat ini,,,
Jom sama2 ambil iktibar yang cuba disampaikan,,,

Dia tengah tido, tapi malaikat duk tulis dosa dia. Dia tengah solat, malaikat duk tulis dosa dia jugak. Dia belajar, makan, mandi, malaikat tetap setia mencatit dosa dia. Dia xbuat ape2 pun...
malaikat masih x berhenti catit dosa dia.

Eh?
Ape salah dia?

Rupanya banyak mata2 sedang melihat gambarnya xmenutup aurat di fb. Setiap kali ada lelaki yang melihat, setiap kali itulah dosanya bertambah.
Seramnya. Awak, gambar2 awak tu memang cantik, comel, cute je. Tp simpan la semua tu untuk suami awak je. Hanya yg halal je layak nikmati kecantikan awak 2. X perlu nak tayang aurat awak kat satu dunia. Hot kat dunia, kat akhirat hot dengan api neraka plak. Sanggup ke awak? Ngee~~


Sape2 pun bley buat camtu kan? Nanti awak dah meninggal, kat dalam kubur 2 malaikat xkan berhenti seksa awak selagi ade lelaki atas dunia ni yg duk tgk gambar awak yang x tutup aurat. Masa tu ape yg awak bley buat? Nothing. Hidup di kubur yatim piatu, tinggallah seorang dipukul dipalu~



Mahukah kita seperti salah seorang di atas???
Cuba kowang check balik kat Facebook,adakah gambar2
korang yang tidak tutup aurat???
Kalau ada,silalah delete semua,,,
Ini untuk kebaikan kita bersama juga,,,
Kita tidak tahu bila ajal akan menjemput,,,
Bila da meninggal,masih sempat ke
 kita nak delete semua gambar2 tersebut???

Petang tadi aku try google carian image 
untuk nama ku, Izzah Norlizah,,,
Aku agak kaget sebab semua gambar2 yang aku upload
di blog terpapar dengan jelas kesemuanya,,,,
Bangga sekejap sebab selalu tengok artis2 je 
yang menghiasi Google,,,Nampak kejakunan aku di situ,,,^^
Korang try la nama korang pulak dan kalau ada gambar2
anda yang tidak menutup aurat,korang pasti tahu
apa yang patut dilakukan,,,,

Aku pernah dengar ada cara untuk meng'hack' facebook
orang yang da meninggal dunia,,,
Sejauh mana keberkesanannya, aku sendiri tidak pasti,,,
Tapi untuk menutup blog yang empunyanya
da arwah,aku tidak pernah mendengarnya lagi,,,
Fikir2 kan dan renung2 kanlah,,,
-->
Sehelai rambut wanita yang dilihat oleh lelaki bukan muhrim dengan sengaja balasannya 70 000 tahun dalam neraka. Sehari akhirat sama dengan 1000 tahun di dunia.

12 comments:

Zulaikha Amielia said...

AstarfirullAllahhalazim, Tak sangke sampai macam ni.thanks for sharing. bagi yang dah biasa free hair mungkin hati diorang still keras. Baca entry ni terus teringat dekat sorang kawan saya yang free hair, teringin pulak nk nasihat kat dye. Kalau facebook yang lama tak ingat password macam mane erk? visit my blog to http://eykaee.blogspot.com/ & zulaikhaamieliaa.blogspot.com

zera eira said...

ya allah. berdosa nya. nasib zera delete semua gmba yg mungkin nampak aurat. terima kasih sebab berkongsi. :)

sama2 kita jauhi.

Nurul Farahizzati said...

betul tu kak.. yg paling zizie pelik, dah elok pakai tudung, tapi stay nak letak gambar free hair.. kalo tegur, dikatanya kita ni bajet alim.. so, cegah dengan hati jela yang selemah-selemah iman tu...

Izzah Norlizah said...

@Zulaikha Amielia

cra yg sma jg,cba hacked,,,law nk tgr,tgr secara b'lapik@pn post kt fb,,,mna taw 1ary nti dia akn sdr jg

Izzah Norlizah said...

@zera eira

sma2,,,blm t'lmbt nk ubah sglanya syg^^

Izzah Norlizah said...

@Nurul Farahizzati

btl 2 dik,,,akk pn smpi owg ckp makbpa dy pn sndri xjaga,akk pulak yg lbh2 bzbody,,,law owg cam 2,sptah dy jwb,100ptah akk jwb blik^^

aku HaniAsyira said...

pernah jugak try search nama sendiri.. mujur selama ni letak gmbar tak berapa banyak dan setakat ni semua nya ok.. kena ingat sebelum menyesal kan..

Nurfara Hani said...

thanks share info ni. takotnye rase skg ni. nauzubillah.

Izzah Norlizah said...

@aku HaniAsyira

bgs la tp bkn pic kta je,,,pic org yg kta syg,,,xpsl2 sbb kta dowg jd cm 2,,,

Izzah Norlizah said...

@Nurfara Hani

sma2,,,kta jdikn p'gjrn b'sma,,,

cik azLyzah⊙.☉ said...

Peringatan untuk diri cik jugak..tq.Nak delate jugak lah^^