Fresh Entri Must Read

18 Oct 2012

Kegatalan Yang Melampau

Izzah Norlizah| 5:53 pm| 18Comments|
 

Tadi petang sedapnya tidur,,,
Memang tak ingat apa2 da,,,
Mimpi pun takda menyinggah dalam tidurku,,,
Memang takda yang menganggu,,,
Tup,,,tup,,,tup.
Ne yang aku angin ne,,,

Sedap2 tidur ada pulak yang bawa main2,,,
Habis badanku diratahnya,,,
Satu badan pulak tu,,,
Memang aku tak tahan,,,
Aku redha dan pasrah je dibuat cam 2,,,
Aku tak boleh mengelak da,,,

Badan atas,bawah semua dibantainya,,,
Adakah patut???Memang tak patut kan???
Aku yang bertanya,aku juga yang menjawab,,,
Untuk menepis serangannya,aku pakai sikat/sisir rambut.
Kalau pakai kuku kang luka dan tercalar pulak,,,
Aku juga yang susah,,,

Tak tahan terus2an diasak,aku pun bangun.
Kebetulan adikku masuk bilik masa tu,,,
Aku pun tanya kenapa aku diwat cam ne???
Adikku pun selamba menjawab mungkin kesan
kakak makan udang tadi,,,

Ya tak ya pulak,,,Memang aku
ada makan udang tadi tengah hari,,,
Camna aku boleh terlupa???
Tak teringat langsung,,,
Patutlah gatal sangat satu badan,,,
Hingga tahap kegatalan yang melampau,,,
Rupa2 nya sebab inilah,,,

 
 Oh udang,,,Gara2 kau lah semua ne berlaku,,,
Ko memang sedap dimakan tapi bila ko 'makan' aku,
Fuhhh,satu badan ko kerjakan,,,
Sebelum ne aku da makan ko,ok pun,,,
Kenapa baru sekarang kau wat onar???
Takpa la udang,,,mungkin kau da alasan tersendiri.
Lepas ne aku tak mahu makan ko da,,
Ko tengoklah nanti,,,

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

18 comments:

piko ija said...

makan x ajak...hehe

Dunia Wilma said...

Cousin Wilma pun macam tu...
Allergic dengan udang...
Kalau dah gatal satu badan,
dia p mandi...At least, boleh kurangkan gatal tu sikit ^_^

Izzah Norlizah said...

@piko ija

sowie la,,,da abiz da.huhuhuhue

Izzah Norlizah said...

@Dunia Wilma

yaka???t blh cba la law gtl lg,,,tp sblm ne blh je mkn udng...xtaw smlm xblh da

cik azLyzah⊙.☉ said...

elergik ek darl...wahahaaaa..same lah kita.Tapi cik tetap bantai punya.Sebab udang tu tercalon dalam favorite food cik.Sedapppp bah tuuuu...hihihihh

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

zizie said...

laaa... alergik rupanya... hahaha..

Izzah Norlizah said...

@cik azLyzah⊙.☉

2la,,,mmg sdp.Hahahaha,,,kdg2 sy pun bantai jg lbh2 lg law nmpk udng d msk cm sdp je d mkn,,,

ayut said...

mgkn udang yer dh lama kot...kena tgk2 jgk time membeli...

Izzah Norlizah said...

@cerita best

Bkn tuan tanah la tp puan tnh,,,^^
InsyaAllah,pas ne wt kacau kt blog awk plak ya,,,

Izzah Norlizah said...

@zizie

yala,,,mmg pn.abiz 2 zizie fkr apa???:p

Seroja Tiara said...

salam kenal...samalah sy pun kalu mkn Cik Puan Udang...mmg terasa SEDAPnye smpai berbulu hidunggg ni..:)

cik azLyzah⊙.☉ said...

Cik sedap tak sedap...asal nama udang tetap d bantai dear...hahhahaaa

Izzah Norlizah said...

@ayut

udang segar,,,bru ambl dr sungai,,,kra udang sungai la

Izzah Norlizah said...

@Seroja Tiara

Mmg sdp,,,ingtkn sal udang pn da b'liur sbb byngkn ksdpnnya 2^^

Izzah Norlizah said...

@cik azLyzah⊙.☉

Hehehe,,,yaka???ya kn,,,hentam sajalah jnji saddappp kn???:)

Nurfara Hani said...

sedapnye udang tuh.

Izzah Norlizah said...

@Nurfara Hani

nmpk sdp kn???wlu msk goreng je,,,pic udang 2 kidnap dr Google^^