Fresh Entri Must Read

4 Aug 2012

'Wanita...Kau Insan Istimewa'

Izzah Norlizah| 12:19 am| 0Comments|
Salam Jumaat semua... 
Da lama tak update blog,Rasa rindu pulak,,, 
Blog memang rajin buka dan blogwalking tapi update tue yang malas,,, 
Bukan sebab idea tiada tapi disebabkan faktor2 tertentu,,,

Credit: Mr.Google

 'Wanita,,,Kau insan Istimewa'... 
Cam best je kan tajuk entry aku kali ini??? 
Bukan aku nak pok-pek2 pasal keistimewaan kaum sejenis aku nie 
tapi statement nie adalah lirik lagu kumpulan nasyid DeHearty,,, 
Tajuk lagunya 'Wanita'... 
 dan aku memang minat sangat lagu nie,,, 
Hari2 dengar pun tak boring,,,

 Kalau korang hayati setiap bait lagu nie, 
Memang indah susunan kata-katanya,,, 
Lagunya pun best didengar sbg penyejuk halwa telinga
Di bawah nie aku da tulis lirik lagu tersebut:
Bagi yang da tahu lagu nie,
Nyanyilah ikut rentak lagu yang betul

Bagi yang tak tahu dan tak pernah dengar lagi,
Takpa,,,boleh tengok video yang aku ambil
dari youtube nie,,,
memang tak rugi dengar,,,
Alunan muziknya pun best,,,
Jom layanzzz,,,
Jangan sampai tertidur pulak,,,^__^


WANITA - DeHEARTY 

Kau digelar sebagai penyeri dunia 
Hadirmu melengkap hubungan manusia 
Bukan sahaja dirindui yang biasa 
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa 

Akalmu senipis bilahan rambut 
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu 
Jua hatimu bak kaca yang rapuh 
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh 

Tercipta engkau dari rusuk lelaki 
Bukan dari kaki untuk dialasi 
Bukan dari kepala untuk dijunjung 
Tapi dekat di bahu untuk dilindung 
Dekat jua di hati untuk dikasihi 
Engkaulah wanita hiasan duniawi 

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok 
Jika datangnya dari kayu yang bengkok 
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan 
Bukannya harta ataupun pujian 
Kelak tidak derita mengharap pada yang binasa 

Engkaulah wanita istimewa 

Sedarilah insan istimewa 
Bahawa kelembutan bukan kelemahan 
Bukan jua penghinaan dari Tuhan 
Bahkan sebagai hiasan kecantikan 

 Lagu : Syamer (Syam DeHearty)
Lirik : Syamer (Syam DeHearty)

No comments: