Fresh Entri Must Read

12 Aug 2012

Letak Favion Dalam Blog

Izzah Norlizah| 11:55 pm| 0Comments|
Assalamualaikum,,,

Time Tutorial,,,^__^...Tutorial nie simple juga cam sebelum nie,,,
Tak perlu main koding2 & backup templete segala,,,
Sangat senang nak ikut.
Kalau ada yang tak faham lagi,tanya je.

Sebelum tue aku nak tanya,korang tahu ka apa favion tue&apa fungsinya???
Pada yang tak tahu favion tu cam *logo kecil*
dalam blog address bar pada browser.
Cam aku punya kat atas tue,comel tak???
                                                                                         
Icon chomel kat atas tue,tue lah logo(favion)blog aku.
Sebelum nie ada lambang Blogger je yang huruf B tue.
Lama-lama bosan  tengok,so tukar pada icon chomel.
Kowang nak cam tue juga ka???Kalau nak,ikut cara-cara nie,,,
>>>For newbie yang tak tahu lagi<<<

1. Dashboard>Layout> Favion(Kat atas sekali sebelah kiri)

2. Edit&choose file(upload dari laptop korang).
    *Lupa nak bagitahu,icon chomel tue korang kena ready awal2 tak kira la ambil kat Mr.Google ke@
    buat sendiri&pastikan *bersaiz kecil@mini*,,,

3. Kalau malas nak download icon,boleh masukkan url imej je,lagi senang.
    *Caranya,halakan cursor ke arah icon yang dipilih&click mouse sebelah kanan.
    Pilih 'Copy Image Url' pas tue paste (Ctrl+V) kat widget Favion,,,


4. Da selesai,save lah&tengok hasilnya.Try lah,,,^__^


,,,*Yang tak tahu mana nak cari icon2 cute tue,cari kat sini @ sini*,,,

No comments: