Fresh Entri Must Read

6 Aug 2012

Pengalaman Dua Bulan Dalam Dunia Blogger

Izzah Norlizah| 12:36 am| 16Comments|

Pejam celik2 tak sedar *sudah 2bulan* aku dalam dunia blogger,,,
Macam2 orang dan ragam da aku lalui,,,
Adat dunia dalam setiap perkara pasti ada suka dan duka,,,
begitu jugalah dalam dunia blogger,,,
Tapi aku nak kongsi yang best2 dulu,

Sepanjang aku berblogging,ramai jumpa member2 baru dari
pelusuk Malaysia dan Indonesia,,,Jumpa di alam maya jelah
Jumpa di alam realiti belum lagi,,,
Rata2 orang semenanjung,aku pula orang sabah,,,
Jauh tu dan susah nak jumpa
Mampu eratkan silaturahim di alam siber je,,,

Dalam ramai2 member yang aku kenal dalam cbox,fibox,
shoutbox dan segala box yang ada tapi aku tak tahu,
da 1member yang aku tak boleh lupa,,,
Dia femes di kenali sebagai Resz,,,
Mamat nie law ajak dia chatting dalam cboxnya tu,
*cepat atau lambat* dia pasti balas kat shoutbox aku...
Tue yang bestnya tu,,,
Rajin blogwalking dan kalau ada entry terbaru,
dia rajin tinggalkan link kat shoutbox,,,
Jadi senang nak tahu perkembangan terbaru dia,,,
Tak payah susah2 pergi dashboard lagi,,,
Kalau jadi frenz dia pasti tahu kan dia camna,,,

Lagi 1,seorang adik nie baru jadi follower aku
semalam law tak silap,,,Namanya Alia Rosli
Kami saling follow2 la,,,
Dia baik hati sebab sudi dan rajin buat banner untuk aku,,,
Law korang perasan dekat sidebar aku,
ada banner kan???Dialah yang tolong buatkan,,,
Terima kasih ya dik,,,Akak nie baru lagi dalam
dunia blogging jadi tak tahu nak wat sendiri,,,:P
Kalau masih yang takda banner lagi,
pergilah terjah blog dia,,,
Kot2 dia masih baik hati nak buatkan untuk korang pulak
*Tapi kena jadi follower dia dulu la*,,,

Dalam best2 tue,ada juga yang tak best dalam arena blogging nie.
Mungkin aku ne terlalu lurus bendul,percaya je apa
yang orang cakap,,,kata da follow aku,siap tinggalkan link
dan inform dalam shoutbox lagi.Jadi aku pun apa lagi,,,
Blogwalkinglah ke blog orang yang 'jujur' tue&follow balik...
Bila check bilangan follower,sama je dari semalam,,,
Takda yang berubah,,,Kalau seorang dua,ok la
*Tapi da banyak kali kena*,,,sakit hati juga.
Mentang2 la aku nie baru pangkat newbie,
sedap2 je nak menipu tapi aku tak bodoh dah,,,
Bila aku dah kenalpasti kaki penipu tue,aku unfollow je.
Apa susah kan???Maaflah lau ada yang terasa
tapi tolonglah bersikap jujur pada orang lain,,,
Tu pun susah sangat ka nak buat???

Minggu lepas,blog aku kena hacked,,,
Berpinar-pinar kepala hotak ne kejap,,,
Betul ka apa yang aku lihat ne???
Cam tak percaya je,panik pun ada
Cepat2 tanya Mr.Google tapi tak faham la,,,
Call sepupu2 yang pakar dalam IT ne,dorang pun
tak boleh bantu sebab tak tahu,,,
Post dalam group blogger tapi hampeh,,,
Takda pun yang tolong,ada pun bagi simpati je
Adoi,,,Godek2 sendiri tekan itu dan ini
dan akhirnya blog aku ne *kembali seperti asal*,,,
Al-Hamdulillah,,,^__^

16 comments:

M@M@ SH@RIDZ said...

salam BW.....
akak pun sama berblogging ni untuk anak-anak jer dan bekongsi apa yang patut.

selamat berpuasa dan selamat hari raya

http://memoriessharidz.blogspot.com

.resz. said...

terharu resz baca. Thanks izzah! resz akan reply semua chat. resz tanak orang tertunggu tunggu. kalau ta rply orang kata mneyombong lak. anyway thanks sangat sangat :)

Rniz said...

Rasa mcm dh tinggal link kat Izzah tadi, tq sbb sudi follow ye.

Izzah Norlizah said...

@M@M@ SH@RIDZ

Terima ksh sdi dtg&m'gomen dlm blog sy ne,,,da msa sy plak terjah blog akak plak,,,slmt b'puasa&slmt hari raya,,,Mf zahir&batin,,,

Izzah Norlizah said...

@.resz.

hahahaha,,,xda apala resz.cpt@lmbt xkise jnji awk bls,,,seriously,mmg awk kwn plng best stkt ne antra follower2 sy yg ada,,,^__^

Izzah Norlizah said...

@Rniz

xdala,,,awk chat dlm shoutbox sy pn,awk xpkai link blog awk jd ssh sy nk kesan.Sama2,kta slng follow2 jd adil,,,^_^

Rizky adi pranata said...

wow blognya imut bgt mampir balik ia di tunggu follownya juga

aNiss :):) said...

WAH. selamat berblogging. bestkan bile dah ramai kawan dalam dunia maya nie :)

Izzah Norlizah said...

@aNiss :):)

A'ah best,,,dpt knl cam2 kwn,,,

Zaenuri Achmad said...

Tetap semangat ngeblog ya...
he he he

Zaenuri Achmad
bisnisonlinemahasiswa.com

aNiss :):) said...

KEEP IN TOUCH YAA DEAR :DD

Izzah Norlizah said...

@Zaenuri Achmad

InsyaAllah,,,msh bru dlm dnia blogger ini,,,^__^

trah zain said...

hoho.. camtu la dunia blogger ni, sy pn baru 3 bln, blog yg lama xjmpa sbb xingt password skali ngn email..haha
yg part kna hack tu la yg xy tkot...hoho
btw, all d
best ea ^^

Izzah Norlizah said...

@trah zain

2la,,,pglmn ngeri blog kna hacked pdhl bru je join,,,tQ trah,do de best 4 u 2,,,^__^

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

eyqa un baru 2 bulan.. selamat berkenalan:)