Fresh Entri Must Read

1 Jul 2012

Tutorial Tutup akaun Facebook

Izzah Norlizah| 10:08 pm| 2Comments|




       Kali nie nak wat Tutorial Tutup Akaun Facebook,,, Mesti kowang cakap alah,,,senang je nak tutup akaun facebook 2. Aku da taw,,, Bagi orang yang da taw,memang lah senang,,, Kowang jangan tak tahu *dalam kita taw,da* juga orang yang tak tahu,,, Kita dulu pun tak taw kan??? Cam aku dulu tak taw tapi bila bukak sana, bukak sini Facebook 2,aku da taw sendiri,,, Takda sapa yang ajar,,, Aku ambil taw sendiri sebab aku suka explore2 nie. Hehehehe,,, Yalah, pengasas Facebook, Mark Zuckerberg takkan suka2 je letak kan sesuatu ??? Mesti da sebab-munasabnya dan fungsinya,,, Tanpa buang masa,jom kita ikuti tutorialnya,,,





1. Bila bukak Facebook,Tengok kat bahagian atas dan tepi sebelah kanan tu,,,Kat tepi Home tu lah(bagi yang guna bahasa Inggeris),,, Yang kita biasa guna untuk Log out tapi jangan tekan log Out pulak,,,^__^


2. Pilih Account Settings


3. Bila da bukak Account Setting tu,kat tepi sekali sebelah kiri akan nampak cam kat gambar atas tu,,, Pilih yang no.2, Security,,,


4. Akan nampak seperti kat atas bila da bukak Security,,, Cuba perhatikan betul2 kat bawah sekali,,, Ada tulisan biru "DEACTIVE YOUR ACCOUNT",,, Tekan Yang itu,,,



5. Da tekan,akan keluar gambar kawan2 kowang dalam Facebook,,, Ikut kowang lah kalau nak hantar mesej kat kawan2 yang disyorkan,,, kat bawah sekali tu pulak kowang akan nampak cam nie,,,


Pilih pa sebab kowang nak tinggalkan facebook dan Tulis atau tandakan apa yang patut,,, Bila da isi semua, Tekan 'Confirm' kat bawah tu,,, Akaun Facebook anda akan ditutup dan kowang *boleh bukak semula* dengan menggunakan email dan Password yang sama,,,


     Ok,,, Da selesai Tutorial Tutup Akaun Facebook,,, Senang je kan??? Tak susah seperti yang disangka,,, Ok la,nak tidur dulu,,, Nangtuk da. Agaknya kesan minum ubat selesema tadi lepas makan,,, Kowang jaga diri baik2 taw. Tata semua,,,:p


p/s: Minta maaf jika kualiti gambar tak memuaskan sebab gambar nie ditangkap pada waktu malam,,, Baru je selesai tangkap gambar nie,terus update blog,,,@___@

2 comments:

leakedknowledge said...

err knp xpakai print screen jer? tabah sungguh smpai tangkap pic :P

Izzah Norlizah said...

msa wt tutorial ne xtaw pa 2&mcmna nk print screen tp skrg da taw,,,len kli kai print screen je,xpyh ssh2 snap,,