Fresh Entri Must Read

30 Dec 2012

ZyraRoxx's Blogbuster

Izzah Norlizah| 3:07 am| 29Comments|


Sebelum nak tidur,nak taip 1 entri ne dulu,,,
Ya,segmen lagi,,,cam takda citer len jak kan???
Asyik2 segmen,giveaway dan contest,,,
Ntahlah,hujung tahun ne ramai rakan blogger wat cam2 segmen,
contest dan giveaway,,,agaknya cuti sekolahlah kot.
Ok lah sebelum nak memejamkan mata,
join dulu segmen Zyraroxxx ne dulu,,,
Wah,,,nama pun rockers beb!!!

Cam besalah,sapa berminat nak tambah follower tu,
jomlah join sekali,,,Dengar kata segmen beliau yang pertama,
dapat sambutan hangat dan luar biasa.
Harap2 yang ne pun sama so sokongan anda semua
amatlah diperlukan bagi menjayakannya,,,
Tanpa kita,siapalah zyraroxx tu,,,
Betul tak zyraroxxx??? ^__^

Syarat yang dikenakan semudah makan aiskrim je,,,
Tak caya,try la join.anda pasti takkan menyesal,,,
Berminat,silakan tekan banner d atas k,,,
Sebelum kesubuhan,nak undur diri dulu,,,
Kilang taik mata ne cam tak sabar2 da nak memproses,,,
Aduh,,,sakitnya mengantuk ku,,,
Chow dulu,,,guyz.Tata and Nite,,, ^__^

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

28 Dec 2012

Contest Saya Si Blogger Awesome 2012 by Yanie & Akma

Izzah Norlizah| 6:00 pm| 4Comments|
First time join sebarang contest selama berblogging ne,,,
Ne pun rakan blogger da tag nama aku,,,So,join jelah.
Tak rugi cuma masalahnya aku tak suka contest nie
banyak yang nak dilike dan difollow para sponsor ne,,,
Sudahlah internet connection sering mencabar kesabaran...
Tapi takpalah,nak cuba nasib,,, :)

Tekan Banner di Atas

Lawanya banner,,,kelip2 getu.
Ok lah,nak jawab soalan sebagai pelengkap syarat join contest nie,,,

1.Sejak bila berjinak dalam dunia blog???
First time berjinak dalam dunia blog ne sejak 28.6.2012 bersamaan
5 bulan 4 minggu dan 1 hari(rujuk pada Daisypath).

2.Kenapa berblogging???Best tak???
Pada asalnya berblogging sebab suka2 je.Tengok kawan ada blog,
aku pun nak.Selain itu,nak tambah ilmu dalam dunia blog ne.
Dulu tak tahu apa2,belajar sendiri dan minta tolong dengan Mr.Google je.
Al-Hamdulillah,da tau sal blog ne sikit2.
Berblog memang best sebab dapat isi masa lapang.Takpayah
buang masa lepak2 kat luar rumah.Berblog juga dapat ramai
kawan2 dan mengetahui isu2 semasa dalam dan luar negara.

3.Harapan pada blog masa akan datang???
Rajin2 update blog,,,Kalau boleh seminggu 5 entri la kot,,,
 Penuhi blog dengan input2 yang berguna,,,
Follower semakin bertambah supaya orang lain dapat baca
suka dan duka kita,,,Sharing is caring :)
Mangsa tag:  Hana

Tarikh tutup: 31 Disember 2012

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

Segmen Bloglist dan BlogReview by BudakVanilla

Izzah Norlizah| 3:37 pm| 6Comments|
Tekan Banner Di Atas

Segmen di atas anjuran Si Budak Vanilla,,,
Berminat nak join,tekan banner di atas,,,
Mangsa tag: Dia & Kamu,,,

Segmen Tamat: 31 Disember 2012


Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

27 Dec 2012

Segmen : Aku Nak BW dan Follow Blog Korang

Izzah Norlizah| 10:03 pm| 8Comments|
Ne segmen kedua hari nie aku join,,,
30 Disember 2012 nie tarikh tutupnya...
So pada blogger2 yang tak henti2 nak tambah follower 2,
segmen ne baik dijadikan medium untuk meningkatkan
follower di blog kesayangan anda,,, :)
Sudah ramai yang join,rasa diri cam ketinggalan pulak
tapi takpa lah,masih sempat,,,:)

Jangan buang masa,
Jom serbu dan join ramai2,,,
Tekan banner di bawah untuk terus ke blog penganjur.



Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

Segmen Memburu Follower by Hotmasakini

Izzah Norlizah| 9:04 pm| 14Comments|
Setelah lama menyepi,aku kembali menyibukkan diri
dalam segmen anjuran rakan blogger.
Bagi yang berminat nak menambah follower atau
hobinya memburu follower tu jom sama2 join
InsyaAllah,,,Tak rugi,,, :)

Berminat,tekan banner di bawah nie,,,
Syarat2 nya tak susah mana pun,,,



Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

Tiga Minggu Menyepi

Izzah Norlizah| 6:02 pm| 2Comments|
Hampir tiga minggu da menyepi dari dunia blog,,,
Macam takda idea nak tulis,sebab 2 blog dibiarkan kosong
tanpa apa2 ceritera.Kadang2 ada juga idea timbul tiba2
tapi oleh kerana hanya menyimpan dalam minda
akhirnya idea itu lesap hilang entah ke mana,,,
Ada juga terfikir nak tulis dalam buku tapi oleh sebab
malas nak cari pen dan kertas,idea yang datang dibiarkan 
berlalu pergi begitu saja.Betapa malasnya aku,,,
Dan banyaknya perkataan 'TAPI" ketika menulis entri ini
menunjukkan banyak alasan yang aku cipta.Hehehehe,,,
Anda perasan tak???Tentunya,anda semua tidak BUTA.

Kerinduan pada blog kini terubat sudah,,,
Rindu pada masa lalu,setiap hari menemani blog ini...
Kini,kekangan waktu merubah segalanya,,,
Tidaklah 100%,mungkin juga diri ini puncanya.
Susah dimengerti dan dileraikan satu2,,,
Sungguh,rindu pada dunia blogging tidak tertanggung lagi.
Biarlah entri kali ini aku muntahkan kerinduan yang membara
Hingga anda yang membacanya dapat mengetahui dan juga merasai
hingga sampai ke sanubari anda semua,,,
Tidak terharukah anda??? :p

Sebulan di Semporna,kampung halaman tercinta
Mencatatkan seribu kenangan indah,,,
InsyaAllah,akan ku kongsi semuanya dalam entri2 seterusnya,,,
Ada suka,ada duka dan bermacam jenis rasa
yang anda juga pernah merasainya,,,
Untuk kali ini,aku undur diri terlebih dahulu,,,
Ingin menyelesaikan urusan yang ada,,,
Semoga bertemu lagi jika diizinkan Allah,,,
Salam Maghrib semua,,, :)

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

2 Dec 2012

Giveaway For Followers

Izzah Norlizah| 2:39 pm| 4Comments|
Tekan Banner Di Atas

Mesti da ramai join giveaway ne kan???
Aku baru nak join,,,Baru tahu semalam.
Tu pun lepas apit follow blog aku,,,
Huhuhuhu,,,Tak sangka akhirnya beliau follow blog aku,,,
Semua sponsor aku da lama follow,,,
So tak payah susah2 follow mereka da,,,
Hadiah2 nya pun menarik,,,
So nak cuba nasiblah,,,hehehehehe

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

Sudah genap 26 Tahun,,,

Izzah Norlizah| 2:15 pm| 1Comments|
Semalam 1.12.1986 umur aku da genap 26tahun,,,
Begitu pantas masa berlalu,,,Tak sedar umur
da semakin meningkat,,,Bertambah 1 angka lagi,,,
Terima kasih pada rakan2 di facebook
yang sentiasa mendoakan yang terbaik untuk diriku,,,
Moga Allah merahmati anda semua,,,,

Walaupun dalam hidup ini masih banyak yang belum ku capai,
tapi aku bahagia sebab masih ada keluarga yang begitu
menyayangi ku dan mengambil berat tentang diriku,,,
Itulah hadiah yang terhebat dan teristimewa yang diberikan
oleh Allah swt pada diriku,,,
Seperti tahun2 lepas sambutan ala kadar je,,,
Tapi tahun ne kak sepupu nak ajak celebrate sama2,,,
Hari ne bitrhday dia,,,Beza sehari je dengan aku,,,

Selalu birthday aku,aku berjauhan dengan keluarga,,,
Tapi mereka orang pertama yang wish kat aku,,,
Sanggup berjaga tengah malam sebab ada surprise untuk aku,,,
Memang terharulah walaupun wish ramai2 dalam telefon,,,
Huhuhue,,,berbaur dengan rasa sedih jugalah tapi
tak ada lah sampai menangis tak berlagu,,,

Ok lah,,,sampai di sini je dulu,,,
Aku memang jarang update blog da,,,Tak seperti dulu,,,
Bukan disengajakan tapi disebabkan perkara2 yang tak dapat
nak dielakkan,,,Rindu pada dunia blog&rakan2 blogger,,,
Sabarlah wahai hati,,,InsyaAllah,akan terubat nanti,,, :)

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...