Fresh Entri Must Read

30 Sep 2012

Kisah Isteri memandikan Jenazah Suami

Izzah Norlizah| 8:35 pm| 5Comments|


Seorang isteri menangis-nangis nak mandikan jenazah suaminya.
Bapa mertua dan polis forensik tak benarkan.
Isteri berkata sambil menangis-nangis.
"Ini janji kami berdua.Jika abang meninggal dulu,
kamu(isteri)akan mandikan jenazah abang.
Kalau kamu meninggal dulu,abang akan mandikan jenazah kamu."

Dari luar bilik mayat hospital seorang ustaz masuk
bertanya apa yang berlaku.
Ustaz jawab takpa kalau isteri nak mandikan
jenazah suaminya. Ustaz tadi dan beberapa orang
temankan si isteri memandikan jenazah suaminya.
Si isteri dengan tenang membasuh muka suaminya
sambil berdoa:
"Inilah wajah suami ku yang aku sayang
tapi Allah lebih menyayangi abang.
Moga Allah ampunkan dosa2 abang dan satukan
kita di akhirat nanti."

Isteri membasuh tangan jenazah suami sambil berkata,
"Tangan inilah yang mencari rezeki halal untuk kami.
Masuk ke mulut kami.
Moga Allah beri pahala untukmu suami ku."

 Isteri membasuh badan jenazah suami sambil berkata,
"Tubuh inilah yang memberi pelukan kasih sayang
pada ku dan anak2.Moga Allah beri
pahala berganda untukmu wahai suamiku."

Seterusnya isteri membasuh kaki jenazah suami
sambil berkata:
"Dengan kaki ini,abang keluar mencari rezeki
untuk kami, berjalan dan berdiri sepanjang hari
semata-mata untuk mencari sesuap nasi.
Terima kasih abang,Moga Allah beri kau kenikmatan
hidup di akhirat dan pahala berlipat gandanya."

Selesai memandikan jenazah suaminya,
si isteri mengucup sayu suaminya dan berkata,
Terima kasih abang kerana aku bahagia
selama menjadi isterimu dan terlalu bahagia.
Terima kasih kerana meninggalkan aku permata hatimu
yang persis dirimu dan aku sebagai isterimu
redha akan pemergianmu kerana kasih sayang Allah."

Terharu baca kisah ne,,,
Hampir menitis airmata dibuatnya.
Betapa sucinya kasih seorang isteri kepada suaminya.
Kalau diberi peluang,aku nak jadi isteri macam tu juga untuk
bakal imamku dunia akhirat kelak. InsyaAllah,,,
Bukan sebagai seorang isteri je tapi juga sebagai seorang anak.



Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

27 Sep 2012

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin

Izzah Norlizah| 2:22 pm| 15Comments|


 
 
Woot,,,woot,,,woot
Dalam bulan ne banyak ikut segmen-megnen.
Yala,da ramai yang anjurkan,join la.
Segmen Tangkap Follower Sebanyak Mungkin ne
di bawah  kelolaan puteri blogger
yang hot&ohsem,iaitu Puteri Nabila Medan.
Sapa tak kenal,akan dibuang negeri.
 
Hamba menjemput pacal2 yang hina-dina sekalian ne
^_^turut-serta untuk sama2 memeriahkan
segmen tersebut sebelum 30 september,11malam.
Sapa menang,dapat kawen dengan tuan puteri.
Setakat ini,pengikut-pengikut hamba yang taat setia
hanyalah 202 orang.
 

♥ Kesayangan

 

Ahli (202)

(Zaman ne,lum wujud lagi print skrin^^)
 
 
Sapa yang berminat nak join,
g blog Tuan Puteri ya.
Baca dengan teliti syarat2 yang diberi.
 
 
p/s : Hanya seorang blogger yang bertuah 
akan mendapat hadiah misteri,,,

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

25 Sep 2012

Segmen : Sambil Blogwalking Dapat Hadiah! by Nurul

Izzah Norlizah| 5:33 am| 4Comments|


 
 
Join segmen lagi.Hehehehehe
Daripada kosong tak tulis apa2 kan???
Baik join segmen,boleh juga menambah senarai
entri aku bulan ne.Dala aku ne
jenis yang payah nak cari idea baru.
 
Segmen ne dianjurkan oleh Nurul.
Segmen ne da lama dari bulan Julai lagi
tapi baru taw tadi.
Tarikh tutup 28.9.2012 ne.
Tak lama lagi kan tapi cuba nasib je.
 
Sapa berminat nak join,bolehlah g blog penganjur
Untuk details nya,,,ok
Sempat lagi kalau korang join^_^.

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

24 Sep 2012

Segmen : Tambah Followers by Khairunnisa

Izzah Norlizah| 6:25 pm| 2Comments|





Ok,,,tak nak cakap panjang2.Korang pasti da taw kan
dengan tengok tajuk dan banner kat atas tu,,,
Ne segmen ke-2 aku join lepas segmen sebelum ini,,,
Kali ne anjuran cik Khairunnisa pulak.
Sapa2 berminat nak join,g terjah blog penganjur 
dan fahami syarat2 penyertaan,,,
Seperti biasa,aku mencari mangsa tag
dan calon-calonnya ialah semua followers aku:)

Ne followers aku sekarang,,,

♥ Kesayangan

 

181 Ahli 

(Tak dapat printscreen)

Followers Idaman:300 Ahli

Mangsa Tag:Nuriz Azman
(Resz:Tak ada nama orang lain ka,
asyik nama aku je ko tag???)

Hahahaha,,,sorry lah Resz.
Asyik2 nama ko je yang jadi mangsa aku.
Nasiblah,,,
Jomlah join ramai2,,,Tak rugi apa pun,,,^_^


Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

Akukah Itu,,,

Izzah Norlizah| 2:43 pm| 0Comments|



Akukah itu,,,
yang masih sendiri,,,
Mencari-cari hala tuju
Yang tak pasti,,,
Namun tetap teguh berdiri

Akukah itu,,,
Yang terlewat,,,
Di pintu muka sepi,,,
Bertemankan penyesalan,,,
Membuang masa&usia,,,

Akukah itu,,,
Yang berharap
Pada satu keajaiban
Yang bisa merubah hidupku
Dalam sekelip mata

Akukah itu,,,
Yang masih mengira-gira
Dan merangkak-rangkak
Untuk mendaki puncak jaya
Dengan usaha bagai melepaskan batuk di tangga.

Akukah itu,,,
Yang masih terlena dibuai angan-angan
Mengharapkan ia menjadi kenyataan
Memang indah ku rasakan
Walau hakikatnya tak seperti diharapkan

Yang pasti,
Belum terlambat mengubah segalanya,,,
Kesempatan dan peluang masih terbuka,,,
 Sama ada meneruskan cita-cita,,,
Atau masih di tampuk yang sama,,,

Dunia,,,
Memang tidak akan dapat diundur semula,,,
Namun aku bisa mengubah sejarah,,,
Agar takkan berulang kedua kalinya,,,
Dan mampu melakar sejuta bahagia,,,


~La Tahzan~





Credit:Facebook

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

21 Sep 2012

Segmen:Jom Tingkatkan Followers Sampai Lebam

Izzah Norlizah| 2:05 am| 69Comments|


 


 
 
Tetiba ada mood plak nak join segmen
Jom Tingkatkan Followers Sampai Lebam...
Dulu tak layan sangat segmen2 semua ne walaupun
ada kawan2 tag nama aku,,,
Tapi segmen ne cam best je so tergerak hati nak join.
Segmen ne la yang first aku ikut sepanjang
bergelar blogger yang tak seberapa tegar^^
 
 

Kesayangan

 

Ahli (144)


*(Sorry,tak boleh nak print screen sebab lappy ber'problem')*


Sekarang followers aku setakat ne 144 orang da... 
Tak boleh nak print screen sebab lappy
ada masalah.Nanti cukup bulan nak hantar ke kedai^^
Aku guna sistem(tak tahu apa namanya)
yang khas untuk online je...

Toloooonnnggglahhhhhhhhh...ubah jumlah ahli tu ya.
Huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhue,,,
Macam 'desperate' sangat je.
Bukan nak kejar topup tapi kejar follower.
Kalau dapat topup credit pun,ok je^^
Siapa2 yang berminat nak join,
Click je Banner kat atas tu...Selamat Berblogging...
 
 
p/s:Tq pada Cik Hanim sebab tag nama aku
sampai aku tahu kewujudan segmen ne.
 
 
 

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...

12 Sep 2012

Warna-Warni Raya Aidil Fitri 2012

Izzah Norlizah| 8:31 pm| 7Comments|

Rasanya da lama tak update blog,,,Takda idea nak cerita.
Lagipun cam2 masalah timbul.Lepas satu,satu pulak.
Masa nak balik kampung tempoh hari 2,kereta rosak.
Kalau kat kampung,biasalah.
Bila da jumpa saudara-mara,banyak benda nak cerita.
Yang terhangat,terkini dan sensasi masa kini.
cam2 topik sampai tak ingat dunia nak borak.

Tak tahu apa masalahnya tak boleh surf internet.
Kawan bapa yang tahu sikit2 sal laptop tolong checkkan.
Al-Hamdulillah,da boleh surf internet.Da masalah setting broadband.
Dapatlah online sampai sekarang.

Ne gambar2 time raya 2,,,Sebenarnya banyak lagi
tapi takkan nak upload semua pulak kan???
Sikit je sebab malas nak edit gambar banyak2.
Korang tengoklah ya,,,^^

*Adik bongsu(No.5)*

 *Adik no.4*

*My Big Family*

*Smile^^*

 *Adik No.3*

*Serba Biru*

*Ajeng&Silah*

*My Sibling's*

*3 Bujang Lapuk*

*Buhari & Siddek*

 *With My Beloved Mom*

*Anak Teruna Dara En.Abdul Samad*

*2 Brother's*

Terima kasih sudi baca entri ini.Jika suka,komenla sekali...